Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Barger-Compascuum

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Barger-Compascuum resulteert in kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten vind je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Barger-Compascuum.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals strepen op je ruiten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, verminderde eczeem klachtenen het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €335 per jaar.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Barger-CompascuumZo werkt een waterontharderInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7884
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Barger-Compascuum

Zit jij thuis ook met huidirritaties of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Veel Hollanders en Belgen plaatsen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkerdere koffie en thee en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Emmen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Barger-Compascuum gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals HR-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Barger-Compascuum?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Barger-Compascuum. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Barger-Compascuum heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, minder last van een droge huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Barger-Compascuum

De waterhardheid van het water in Barger-Compascuum ligt op ong. 6.38 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-barger-compascuum-7884

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Waterluxe Combi 12
 • Erie Maxima Eco11
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Erie Softline Eco15
 • Waterluxe Duo 12

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Ecowater) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Barger-Compascuum minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de tarieven, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Barger-Compascuum.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan vakmannen voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1600 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties zijn zo’n €750, zonder installeren. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1150 en €2200 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Barger-Compascuum.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Zo kan je eenvoudig en direct installateurs, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €95
Mechanische waterontharderVanaf €720
Elektrische waterontharderCirca €1060
Onthardingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudV.a €90 op jaarbasis
InstallatiekostenC.a. €160
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Barger-Compascuum?
De hardheid van het leidingwater in Barger-Compascuum is grofweg 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe ligt op 6.55 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Barger-Compascuum.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: gunstig energieverbruik, fris kraanwater, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie