Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Erica

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Erica leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website bekijk je bruikbare info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Erica.
 • Dit kan leiden tot onder andere droge haren na een douchebeurt en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, een zachte huid en textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €320 per jaar.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid EricaWerkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7887
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Erica

Wil je definitief afrekenen met een droge, geïrriteerde huid en/of kalkstrepen op glas en lak? Een groeiend aantal huizenbezitters installeren een goede waterontharder. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, minder huidproblemen en huidirritaties en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Emmen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Erica heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Professionele verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Erica?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Erica. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Erica kent een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld kalkvrije leidingen, minder last van een droge huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Erica

De waterhardheid van het leidingwater in Erica bedraagt circa 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-erica-7887

Vaak gekozen modellen

 • Waterluxe Duo 7
 • SuperSoft SuperSoft
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Lubron Softstar SXT2
 • Boshuis Duolux plus 200

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Honeywell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Erica minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €830.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Erica.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterontkalker variëren nogal. Van €65 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2275 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterverzachters starten vanaf €650, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1500 en €2200 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Erica.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder problemen en direct monteurs, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €110
Mechanische waterontharderV.a €770
Elektronische waterontharderVanaf €1030
Regeneratiezout€30 per 50 kilo
OnderhoudCirca €130 per beurt
InstallatiekostenVanaf €175
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Erica?
De hardheid in Erica ligt op 6.38 dH. De waarde in de provincie Drenthe is circa 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het comfort. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Erica.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, meer smaak aan koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie