Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuw-Dordrecht

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, water met een vreemde smaak of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Nieuw-Dordrecht resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal lees je praktische info over diverse types waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Nieuw-Dordrecht.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als bittere thee en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €250 per 12 maanden.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid Nieuw-DordrechtTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7885
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Besparing op de energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Nieuw-Dordrecht

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid en koffie of thee dat bitter smaakt? Veel mensen kiezen een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Emmen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Nieuw-Dordrecht wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nieuw-Dordrecht?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nieuw-Dordrecht. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot betere smaak van water en zijdezachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Nieuw-Dordrecht heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Nieuw-Dordrecht

De waterhardheid van het water in Nieuw-Dordrecht is ongeveer 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuw-dordrecht-7885

Veel gekozen merken

 • Waterluxe Combi 25
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Bayard Minima
 • Boshuis Combilux plus 100
 • Remon Waterontharders Tisa

Hoe werkt een waterverzachter precies?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals GE) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Nieuw-Dordrecht verklein je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €770.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Nieuw-Dordrecht.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1775 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontharders zijn zo’n €700, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat zit ergens tussen de €1600 en €2000 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Nieuw-Dordrecht.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en zonder kosten experts, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €50
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €880
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1060
Tabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudV.a €155 per beurt
PlaatsingskostenRond de €170
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Nieuw-Dordrecht?
De hardheid van het kraanwater in Nieuw-Dordrecht is om en nabij de 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe is doorgaans 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en het textiel gaat langer mee.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het comfort. Zoals prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Nieuw-Dordrecht.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie