Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Roswinkel

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, vies water of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Roswinkel zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website verzamel je belangrijke info over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Roswinkel.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als aanslag op servies en matig presterende cv installaties.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €290 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid RoswinkelHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7895
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Glascorrosie.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Roswinkel

Zit jij thuis ook met slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of veel schoonmaakproducten nodig? Flink wat Hollanders en Belgen bestellen een goede waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, het textiel gaat langer mee en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Emmen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Roswinkel hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Roswinkel?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Roswinkel. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor verminderde eczeem klachten en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Roswinkel heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere warmteoverdracht, kleding en ander textiel gaat langer mee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Roswinkel

De waterhardheid van het drinkwater in Roswinkel is om en nabij de 6.38 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-roswinkel-7895

Veel gekozen merken

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Kinetico Essential 8
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Judo Biosoft-C
 • BWT AQA smart

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Honeywell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Roswinkel verklein je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €940.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Roswinkel.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €70 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1875 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers beginnen bij €750 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €1700 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Roswinkel.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en kosteloos installateurs, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €155
Waterontharder (mechanisch)C.a. €670
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1040
Onthardingszout€30 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €95 per jaar
PlaatsingV.a €275
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Roswinkel?
De hardheid van het water in Roswinkel is doorgaans 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe komt uit op ongeveer 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen aan de hand van een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Roswinkel.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, zachte huid en droog haar, niet langer last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie