Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Emmer-Compascuum

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Emmer-Compascuum maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier check je handige info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Emmer-Compascuum.
 • Dit kan leiden tot onder andere onnodig veel zeepverbruik en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, betere smaak van water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €290 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Emmer-CompascuumHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7881
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lager energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Emmer-Compascuum

Wil je definitief afrekenen met droog haar na het douchen of water met een vreemde smaak? Veel Nederlanders kiezen een betrouwbare waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder poetsen en boenen, zijdezachte kleding en huid en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Emmen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Emmer-Compascuum gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Professionele ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Emmer-Compascuum?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Emmer-Compascuum. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en heerlijk zachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Emmer-Compascuum zit met een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, een zachte huid en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Emmer-Compascuum

De waterhardheid van het drinkwater in Emmer-Compascuum is om en nabij de 6.38 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-emmer-compascuum-7881

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Watergenius Blue Line Max
 • 038waterontharder Compact 10
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • Erie Softline Eco30
 • Kinetico Essential

Hoe werkt de waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als North Star) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Emmer-Compascuum reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Emmer-Compascuum.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €65 voor magnetische ontharders tot meer dan €2075 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers zijn zo’n €670, zonder installeren. Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €1875 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Emmer-Compascuum.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder gedoe en zonder kosten installateurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €85
Waterontharder (mechanisch)C.a. €840
Elektronische waterontharderBegint bij €940
Onthardingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudscontractVanaf €130 p/jaar
InstallatiekostenBegint bij €260
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Emmer-Compascuum?
De hardheid van het water in Emmer-Compascuum bedraagt 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe schatten we op 6.55 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Emmer-Compascuum.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie