Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuw-Schoonebeek

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Nieuw-Schoonebeek heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs lees je waardevolle info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Nieuw-Schoonebeek.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals eczeem klachten en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: lager energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €260 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid Nieuw-SchoonebeekZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7766
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Nieuw-Schoonebeek

Ben jij ook klaar met apparaten die slecht werken en veel schoonmaakproducten nodig? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters installeren een professionele waterontharder. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Emmen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Nieuw-Schoonebeek hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Nieuw-Schoonebeek?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Nieuw-Schoonebeek. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot betere smaak van water en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Nieuw-Schoonebeek heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, fris kraanwater en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Nieuw-Schoonebeek

De waterhardheid van het water in Nieuw-Schoonebeek is om en nabij de 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuw-schoonebeek-7766

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Apic Melite
 • Amysoft C-100
 • Bayard Ecosoft 15
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Clean) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nieuw-Schoonebeek reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €780.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Nieuw-Schoonebeek.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €60 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1700 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Buiten deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen bij €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €1925 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Nieuw-Schoonebeek.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men gemakkelijk en vandaag nog merken, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €90
Mechanische waterontharderV.a €710
Waterontharder (elektronisch)Circa €1140
Onthardingstabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudstarievenRond de €130 per beurt
InstallatiekostenVanaf €240
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Nieuw-Schoonebeek?
De waterhardheid in Nieuw-Schoonebeek ligt op 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Drenthe is grofweg 6.55 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als apparatuur die langer meegaat en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nieuw-Schoonebeek.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energierekening, smaakvoller water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie