Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schoonebeek

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Schoonebeek zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier tref je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Schoonebeek.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als veel schoonmaken en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €340 op jaarbasis.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid SchoonebeekZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7761
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lager energieverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Schoonebeek

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening en apparatuur dat te snel stuk gaat? Steeds meer Hollanders en Belgen nemen een goede waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder poetsen en boenen, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Emmen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Schoonebeek hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Schoonebeek?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Schoonebeek. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel lagere stookkosten en textiel dat langer mee gaat. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Schoonebeek heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, water met een lekkere smaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Schoonebeek

De waterhardheid van het water in Schoonebeek ligt op ong. 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-schoonebeek-7761

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Mooiwater Medium
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Kinetico Kube 6
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Boshuis Duolux plus 400

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Bayard) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Schoonebeek voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een zachte 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €830.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Schoonebeek.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker variëren nogal. Dit begint vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2025 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontharders starten vanaf €680, excl. installatie. Een luxe installatie heeft een prijskaartje tussen de €1450 en €2000 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Schoonebeek.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en snel installateurs, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €50
Mechanische waterontharderV.a €850
Elektronische waterontharderC.a. €990
Reinigingszout€15 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €115 p/jaar
MontageV.a €160
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Schoonebeek?
De waterhardheid in Schoonebeek schatten we op 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe ligt op 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen verminderde eczeem klachten en minder poetsen en boenen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Schoonebeek.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie