Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Klazienaveen-Noord

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Klazienaveen-Noord maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Hier check je handige informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Klazienaveen-Noord.
 • Dit kan leiden tot situaties als irritaties aan de huid en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder poetsen en boenen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €305 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid Klazienaveen-NoordWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7889
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere energierekening.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Klazienaveen-Noord

Zit jij thuis ook met een irriterende huid en kalkaanslag op kranen en tegels? Een toenemende groep mensen plaatsen een professionele waterontharder. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag in de badkamer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, het textiel gaat langer mee en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Emmen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Klazienaveen-Noord heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding verzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Klazienaveen-Noord?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Klazienaveen-Noord. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een meer gunstig energieverbruik en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Klazienaveen-Noord zit met een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. apparatuur gaat langer mee, betere smaak van water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Klazienaveen-Noord

De waterhardheid van het water in Klazienaveen-Noord ligt op ong. 6.38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-klazienaveen-noord-7889

Vaak gekozen modellen

 • Waterluxe Duo 12
 • Ecowater ESM 11
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Watercompany Softflow 9
 • Hydrotense Seduction 8

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Autotrol) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Klazienaveen-Noord minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €900.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en inzicht in statistieken. Nadelen: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Klazienaveen-Noord.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €100 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1450 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontharders starten bij €700, excl. installatie. Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1150 en €1775 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Klazienaveen-Noord.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en snel vakmannen, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €115
Mechanische waterontharderV.a €790
Elektrische waterontharderVanaf €930
Zout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudRond de €145 per jaar
PlaatsingskostenCirca €150
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Klazienaveen-Noord?
De hardheid in Klazienaveen-Noord ligt op 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is plus minus 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een fijne douchebeurt, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Klazienaveen-Noord.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie