Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Weiteveen

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Weiteveen zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina check je bruikbare info met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Weiteveen.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals veel schoonmaakwerk en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €265 per jaar.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WeiteveenFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7766
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lager energieverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Weiteveen

Zit jij thuis ook met huidirritaties of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Meer en meer mensen kiezen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, heerlijk zachte kleding en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Emmen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Weiteveen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Professionele waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Weiteveen?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Weiteveen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor betere smaak van water en textiel dat minder snel slijt. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Weiteveen kent een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Weiteveen

De waterhardheid van het drinkwater in Weiteveen ligt op ong. 6.38 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-weiteveen-7766

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Mooiwater Grande
 • Grunbeck softliQ:SC18
 • BWT AQA smart
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Watercompany Softflow 9

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Bayard) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Weiteveen verklein je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €750.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Weiteveen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Van €125 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1575 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, het type ontharder en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontkalkers zijn zo’n €820 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1325 en €1800 inclusief inregelen. In het volgende schema bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Weiteveen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en kosteloos installateurs, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €120
Mechanische waterontharderVanaf €690
Elektronische waterontharderVanaf €1060
Reinigingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractBegint bij €140 per 12 maanden
MontagekostenC.a. €220
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Weiteveen?
De waterhardheid in Weiteveen komt uit op ong. 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is doorgaans 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Weiteveen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lager energieverbruik, betere smaak van water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag in de badkamer, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie