Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Veenoord

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Veenoord resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal verzamel je bruikbare informatie met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Veenoord.
 • Dit kan zorgen voor onder andere irritaties aan de huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €220 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid VeenoordHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7844
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Veenoord

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen en veel schoonmaakwerk? Een groot deel van de huishoudens bestellen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je hebt minder wasmiddelen nodig, zacht en smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Emmen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Veenoord hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goedkoopste waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Veenoord?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Veenoord. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel smaakvoller water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Veenoord heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en fris water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Veenoord

De waterhardheid van het drinkwater in Veenoord bedraagt ongeveer 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-veenoord-7844

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Remon Waterontharders Kupa
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Apic Heracles
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Watercompany Ultrasoft 24

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Durlem) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Veenoord reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Veenoord.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1525 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Behalve deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontkalkers zijn zo’n €690, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1275 en €1850 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Veenoord.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Zo kan je zonder problemen en kosteloos merken, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €60
Mechanische waterontharderCirca €880
Elektrische waterontharderRond de €1160
Regeneratiezout€15 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €80 per jaar
MontagekostenCirca €190
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Veenoord?
De hardheid van het kraanwater in Veenoord ligt rond de 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe komt uit op ongeveer 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als lager energieverbruik en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld a.d.h.v. de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Veenoord.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere stookkosten, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie