Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Klazienaveen

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Klazienaveen resulteert in water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier verzamel je handige info over diverse types waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Klazienaveen.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als kalkstrepen op glas en lak en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, betere smaak van water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €315 per jaar.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid KlazienaveenHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7891
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Klazienaveen

Wil jij ook af van droge haren na een douchebeurt en/of te veel schoonmaken? Veel woningeigenaren nemen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je hebt minder wasmiddelen nodig, zacht en smaakvol water en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Emmen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Klazienaveen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Milieuvriendelijke verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Klazienaveen?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Klazienaveen. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Klazienaveen heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, een glanzende vaat en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Klazienaveen

De waterhardheid van het leidingwater in Klazienaveen bedraagt ongeveer 6.38 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-klazienaveen-7891

Bekende modellen en merken

 • Waterluxe Duo 25
 • 038waterontharder Compact 20
 • Bayard Ecosoft 10
 • BWT Rondomat 100M
 • Kinetico Sumo 2

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals North Star) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Klazienaveen verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €900.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Klazienaveen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €75 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1925 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Naast deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontharders beginnen bij €670 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie zit ergens tussen de €1650 en €2225 (met montage inbegrepen). In het volgende schema vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Klazienaveen.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en snel vakmannen, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €150
Waterontharder (mechanisch)Rond de €870
Waterontharder (elektronisch)Rond de €990
Reinigingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenV.a €160 per 12 maanden
PlaatsingBegint bij €160
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Klazienaveen?
De hardheid van het kraanwater in Klazienaveen bedraagt 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe schatten we op 6.55 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals verminderde eczeem klachten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een minder droge huid, zacht en fris water, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Klazienaveen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, een lekkere watersmaak, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie