Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zwartemeer

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Zwartemeer resulteert in water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier lees je nuttige informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Zwartemeer.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als droog haar na het douchen en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, fris kraanwater en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €305 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid ZwartemeerFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7894
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Zwartemeer

Wil je definitief afrekenen met droog haar na het douchen en strepen op de ramen? Steeds meer huizenbezitters nemen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Emmen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Zwartemeer gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Professionele waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zwartemeer?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Zwartemeer. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor structureel lagere energiekosten en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Zwartemeer zit met een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, heerlijk zachte kleding en geen strepen meer op glas en lak.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Zwartemeer

De waterhardheid van het water in Zwartemeer is ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zwartemeer-7894

Interessante installaties

 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Delta Domela
 • Apic Heracles
 • Lubron Easysoft 450 Classic

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. GE) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Zwartemeer minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €810.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Zwartemeer.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met product-experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €100 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2000 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers zijn zo’n €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem zit ergens tussen de €1475 en €1850 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Zwartemeer.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze vergelijker en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Zo kan je makkelijk en snel merken, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €80
Mechanische waterontharderVanaf €820
Elektrische waterontharderV.a €910
Onthardingszout€25 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €110 op jaarbasis
MontageCirca €275
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Zwartemeer?
De waterhardheid in Zwartemeer ligt rond de 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is doorgaans 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Zwartemeer.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, zacht en fris water, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie