Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuw-Weerdinge

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Nieuw-Weerdinge heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina check je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Nieuw-Weerdinge.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals een irriterende huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en fris water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €280 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid Nieuw-WeerdingeWerkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7831
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Nieuw-Weerdinge

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen en slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters bestellen een goede waterontharder. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een glanzende vaat en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Emmen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Nieuw-Weerdinge heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Zuinigste waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nieuw-Weerdinge?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Nieuw-Weerdinge. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Nieuw-Weerdinge kent een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere verwarming, lekkere watersmaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Nieuw-Weerdinge

De waterhardheid van het leidingwater in Nieuw-Weerdinge is ongeveer 6.38 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuw-weerdinge-7831

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Puricom Stratos UFW25
 • Amysoft E-100
 • Atag Descale 15
 • Puricom Stratos UFW15
 • 038waterontharder Separaat 10

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Soft) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuw-Weerdinge reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €900.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Nieuw-Weerdinge.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1975 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers starten bij €760, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1200 en €2100 incl. installatie. In het overzicht hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Nieuw-Weerdinge.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en zonder kosten installateurs, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €100
Waterontharder (mechanisch)V.a €690
Waterontharder (elektrisch)V.a €950
Onthardingszout€40 per 75 kg
OnderhoudscontractRond de €135 per beurt
InstallatieRond de €225
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Nieuw-Weerdinge?
De waterhardheid in Nieuw-Weerdinge is plus minus 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is gemiddeld 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als lager stroom- en gasverbruik en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd door een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De werking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Nieuw-Weerdinge.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie