Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Diksmuide

Heb je last van kalkneerslag, aanslag op servies, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 22,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Diksmuide heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal vind je uitgebreide info over de waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 22,40 dH in Diksmuide.
 • Dit kan zorgen voor situaties als een droge huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €300 op jaarbasis.

Lees verder over: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid DiksmuideHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gem. Gasverbruik M33.320 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5500 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Glascorrosie.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Diksmuide

Zit jij in de woning ook met situaties als verstopte leidingen en te veel schoonmaken? Steeds meer huishoudens kiezen voor de installatie van een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Diksmuide werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Diksmuide wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Diksmuide?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Diksmuide. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Diksmuide heeft een waterhardheid van 22,40. Dat betekent Heel hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, verminderde eczeem klachtenen je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Diksmuide

De waterhardheid van het leidingwater in Diksmuide bedraagt circa 22,40 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-diksmuide-8600

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Mooiwater Mini
 • Remon Waterontharders Angara
 • Apic Melite
 • BWT AQA Perla 20
 • Erie IQsoft Eco12

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua Care) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Diksmuide reduceer je de dH waarde van 22,40 naar een Dh onder de 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen 2 installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €900.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Diksmuide.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit begint vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1925 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontkalkers lopen op vanaf €790 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1175 en €1900 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Diksmuide.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en direct monteurs, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €50
Mechanische waterontharderV.a €760
Elektronische waterontharderV.a €1020
Zouttabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenV.a €130 per jaar
PlaatsingCirca €175
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Diksmuide?
De hardheid van het leidingwater in Diksmuide is circa 22,40 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen ligt op 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als lagere energiekosten en het textiel gaat langer mee.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Denk aan een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De werking van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Diksmuide.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie