Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Esen

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? De reden daarvan is vaak hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 22,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Esen heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je nuttige informatie alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 22,40 dH in Esen.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld strepen op je ruiten en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, lekkere watersmaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €300 per jaar.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid EsenHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gem. Gasverbruik M31.555 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3900 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Esen

Ben jij ook klaar met dichtslibbende waterleidingen of hoog shampoo/zeepverbruik? Een toenemende groep huishoudens nemen een handige waterontkalker. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Diksmuide opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Esen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame ontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Esen?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Esen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt kalkvrije leidingen en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Esen heeft een gemeten waterhardheid van 22,40. Dit houdt in Heel hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Esen

De waterhardheid van het drinkwater in Esen is om en nabij de 22,40 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-esen-8600

Vraag prijzen op in de regio

Vaak gekozen modellen

 • North Star 22UD
 • Halutec SensorSoft
 • Ecowater ESM18 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Van Marcke) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Esen verklein je de dH waarde van 22,40 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €925.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Esen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €65 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2000 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontkalkers zijn zo’n €750, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1600 en €2150 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel check je de geschatte kosten van een waterverzachter in Esen.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Zo kan je moeiteloos en snel installatiebedrijven, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €140
Waterontharder (mechanisch)Rond de €720
Elektronische waterontharderCirca €1120
Zouttabletten€27,50 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €105 p/jaar
MontagekostenVanaf €240
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Esen?
De hardheid van het water in Esen ligt rond de 22,40 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen bedraagt 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als efficiëntere verwarming en minder poetsen en boenen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een zachte huid, smaakvol water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld middels de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Esen.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie