Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Avelgem

Heb je in huis last van kalkneerslag, glascorrosie, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Avelgem zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal vind je bruikbare info aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Avelgem.
 • Dit is de oorsprong van problemen als onnodig veel zeepverbruik en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €315 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid AvelgemHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAvelgem
Postcode8580
Gem. Gasverbruik M33.310 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5400 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Avelgem

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening en apparatuur dat te snel stuk gaat? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren kiezen een elektrische waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Avelgem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Avelgem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Beste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Avelgem?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Avelgem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Avelgem kent een waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. structureel lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Avelgem

De waterhardheid van het water in Avelgem ligt op ong. 19,60 dH. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-avelgem-8580

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Lubron Proline Classic
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Amysoft E-200
 • BWT AQA Perla 5
 • Ecowater ESM 42

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterverzachters (van merken als Pallas) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Avelgem reduceert je de dH waarde van 19,60 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €890.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Avelgem.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €75 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2325 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontharders lopen op vanaf €840, zonder installeren. Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1475 en €1850 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Avelgem.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze vergelijker en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en kosteloos installatiebedrijven, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €70
Waterontharder (mechanisch)Circa €710
Elektrische waterontharderVanaf €1120
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €135 per beurt
PlaatsingskostenC.a. €170
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Avelgem?
De hardheid van het leidingwater in Avelgem is om en nabij de 19,60 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen schatten we op 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als een besparing op de energierekening en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Avelgem.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie