Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Leke

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 22,40 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Leke heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal check je handige info met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH in Leke.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld droge haren na een douchebeurt en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en geen strepen meer op glas en lak.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €200 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waterverzachter kooptipsVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid LekeHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gem. Gasverbruik M31.575 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4100 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Het effect van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Leke

Heb je in huis last van een droge, geïrriteerde huid en/of onnodig veel schoonmaken? Flink wat huizenbezitters kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Diksmuide zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Leke wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Leke?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Leke. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Leke zit met een waterhardheid van 22,40. Concreet: Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Opmerking: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Leke

De waterhardheid van het water in Leke is 22,40 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-leke-8600

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Puricom Stratos HE25
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Erie IQsoft Eco12
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25

Hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Siata) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Leke reduceert je de dH waarde van 22,40 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan twee installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €900.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Leke.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1825 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontharders starten vanaf €840, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1150 en €1850 incl. installatie. In het volgende schema check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Leke.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Zo kan men zonder gedoe en snel installatiebedrijven, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €120
Waterontharder (mechanisch)C.a. €790
Elektronische waterontharderCirca €920
Onthardingszout€15 per 25 kg
OnderhoudscontractVanaf €160 per 12 maanden
PlaatsingskostenRond de €190
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Leke?
De waterhardheid in Leke bedraagt 22,40 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen ligt rond de 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen een beter presterende CV-ketel en textiel slijt minder snel.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Bijv. een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. Het effect van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Leke.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie