Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kaaskerke

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, vies water of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 22,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Kaaskerke heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten bekijk je belangrijke informatie over diverse types waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 22,40 dH in Kaaskerke.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals veel schoonmaakwerk en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €245 per jaar.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid KaaskerkeHoe werkt het?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gem. Gasverbruik M31.560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3950 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Kaaskerke

Wil jij ook af van droog haar na het douchen en onnodig poets- en boenwerk? Meer en meer Belgen installeren een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder zeep en wasmiddel nodig, smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Diksmuide werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Kaaskerke gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Goede ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kaaskerke?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Kaaskerke. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor verminderde eczeem klachten en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Kaaskerke kent een waterhardheid van 22,40. Samengevat: Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Kaaskerke

De waterhardheid van het drinkwater in Kaaskerke ligt op ong. 22,40 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-kaaskerke-8600

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • North Star 40UD
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Ecowater ESM25 CE+
 • Boshuis Twin
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Pentair Fleck) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kaaskerke verklein je de dH waarde van 22,40 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt bepaald door grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Kaaskerke.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €155 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2100 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van deze systemen starten bij €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1275 en €1950 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema vind je de huidige kosten van een waterverzachter in Kaaskerke.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Zo kan men zonder gedoe en snel monteurs, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €120
Waterontharder (mechanisch)V.a €650
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1120
Zout€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €145 per 12 maanden
MontageVanaf €200
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Kaaskerke?
De hardheid van het kraanwater in Kaaskerke is doorgaans 22,40 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen is doorgaans 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: lager energieverbruik en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kaaskerke.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie