Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lampernisse

Heb je last van kalkneerslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 22,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Lampernisse heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten lees je uitgebreide info aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 22,40 dH in Lampernisse.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals een droge huid en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, een glanzende vaat en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €315 per 12 maanden.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid LampernisseFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gem. Gasverbruik M31.570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4050 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Lampernisse

Zit jij thuis ook met een onnodig hoge energierekening en/of eindeloos schoonmaken? Meer en meer Belgen plaatsen een professionele waterontkalker. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, smaakvol water en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Diksmuide opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Lampernisse heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Duurzame ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Lampernisse?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Lampernisse. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een gunstigere energierekening en heerlijk zachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Lampernisse heeft een gemeten waterhardheid van 22,40. Definitie: Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • O.a. gunstig energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Lampernisse

De waterhardheid van het leidingwater in Lampernisse bedraagt circa 22,40 dH. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-lampernisse-8600

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Puricom Stratos UFW15
 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Erie IQsoft Eco9
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals North Star) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lampernisse reduceer je de dH waarde van 22,40 naar een gezonde 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €970.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Lampernisse.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €120 voor magnetische ontharders tot ruim €1750 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontharders beginnen bij €750, exclusief installatiekosten. Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €2025 incl. installatie. In de tabel hieronder check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Lampernisse.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze vergelijker en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder problemen en direct modellen, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €90
Waterontharder (mechanisch)V.a €760
Waterontharder (elektronisch)Rond de €930
Zout€50 per 100 kilo
OnderhoudVanaf €110 p/jaar
PlaatsingskostenRond de €270
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Lampernisse?
De waterhardheid in Lampernisse is plus minus 22,40 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen is ongeveer 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals minder huidproblemen en huidirritaties en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan comfortabel douchen, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld door een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Lampernisse.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie