Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zwevegem

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, aanslag op servies, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 14,00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Zwevegem resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website verzamel je praktische info over diverse types waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 14,00 dH in Zwevegem.
 • Dit kan zorgen voor situaties als kalk op de lak van de auto en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €255 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid ZwevegemZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZwevegem
Postcode8550
Gem. Gasverbruik M33.510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5250 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Zwevegem

Ben jij ook klaar met een erg droge huid en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Meer en meer woningeigenaren plaatsen een betrouwbare waterontkalker. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachtere was en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Zwevegem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Zwevegem gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste ontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zwevegem?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Zwevegem. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Zwevegem zit met een waterhardheid van 14,00. Samengevat: Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Zwevegem

De waterhardheid van het water in Zwevegem bedraagt circa 14,00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-zwevegem-8550

Installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Puricom Stratos UFW15
 • Amysoft C-200
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • Ecowater ESM15 CE+

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Van Marcke) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zwevegem voer je de dH waarde terug van 14,00 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zwevegem.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met product-specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €130 voor magnetische ontharders tot ruim €1475 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van deze systemen starten vanaf €780 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat zit ergens tussen de €1200 en €1950 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Zwevegem.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze vergelijker en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Zo kan je eenvoudig snel specialisten, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €115
Waterontharder (mechanisch)C.a. €830
Waterontharder (elektronisch)V.a €1160
Zouttabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €150 per jaar
InstallatieC.a. €220
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Zwevegem?
De hardheid in Zwevegem ligt op 14,00 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen komt uit op ongeveer 15,09 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: verminderde eczeem klachten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zwevegem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie