Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Nieuwkapelle

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 22,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Nieuwkapelle heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website lees je praktische informatie met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH in Nieuwkapelle.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals strepen op de ramen en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €330 per jaar.

Direct naar: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid NieuwkapelleHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gem. Gasverbruik M31.580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4150 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Nieuwkapelle

Ben jij ook klaar met verstopte leidingen of onnodig poets- en boenwerk? Meer en meer Vlamingen lossen dit op met een handige waterontkalker. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder poetsen en boenen, betere smaak van water en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Diksmuide kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Nieuwkapelle was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste verzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nieuwkapelle?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Nieuwkapelle. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een meer gunstig energieverbruik en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Nieuwkapelle heeft een gemeten waterhardheid van 22,40. Definitie: Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkere watersmaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Nieuwkapelle

De waterhardheid van het water in Nieuwkapelle bedraagt circa 22,40 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-nieuwkapelle-8600

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Puricom Stratos UFW25
 • Hydrotense Seduction 8
 • Erie IQsoft Eco18
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Electrolux 18L

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterverzachters (van bijv. Pallas) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuwkapelle verlaag je de dH waarde van 22,40 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 machines: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €825.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Nieuwkapelle.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De investering van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €105 voor magnetische ontharders tot wel €1400 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk, het type ontharder en het vermogen. Behalve deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van dergelijke installaties beginnen bij €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1550 en €2250 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Nieuwkapelle.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig snel modellen, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €145
Waterontharder (mechanisch)Rond de €660
Elektronische waterontharderC.a. €1140
Tabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudstarievenVanaf €90 (jaarbasis)
PlaatsingskostenBegint bij €230
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Nieuwkapelle?
De hardheid van het water in Nieuwkapelle is gemiddeld 22,40 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen is grofweg 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het comfort. O.a. een fijne douchebeurt, betere smaak van water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nieuwkapelle.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie