Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Jacobs-Kapelle

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 22,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Sint-Jacobs-Kapelle heeft als doel water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier lees je bruikbare info over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 22,40 dH in Sint-Jacobs-Kapelle.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als water met een vreemde smaak en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €265 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Sint-Jacobs-KapelleWerking eenvoudig uitgelegdKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gem. Gasverbruik M31.600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4350 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Sint-Jacobs-Kapelle

Zit jij in de woning ook met situaties als irritaties aan de huid en/of water met een vreemde smaak? Meer en meer mensen installeren een innovatieve waterontkalker. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, zacht en smaakvol water en lagere stookkosten. In de gemeente Diksmuide werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Sint-Jacobs-Kapelle wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Duurzame waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Sint-Jacobs-Kapelle?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Sint-Jacobs-Kapelle. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Sint-Jacobs-Kapelle ontvangt een waterhardheid van 22,40. Dit houdt in Heel hard water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Noemenswaardig: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Sint-Jacobs-Kapelle

De waterhardheid van het water in Sint-Jacobs-Kapelle is ongeveer 22,40 Duitse graden. Dit betekent dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-sint-jacobs-kapelle-8600

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Remon Waterontharders Kama
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Erie Slimline Eco14
 • BWT AQA Perla Duo
 • 038waterontharder Compact 14

Hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Autotrol) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Sint-Jacobs-Kapelle verklein je de dH waarde van 22,40 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €920.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Sint-Jacobs-Kapelle.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €165 voor een magnetische ontharder tot wel €1950 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterverzachters starten bij €800 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1400 en €2125 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder tref je de huidige kosten van een waterverzachter in Sint-Jacobs-Kapelle.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en vandaag nog installateurs, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €150
Mechanische waterontharderRond de €760
Waterontharder (elektronisch)Circa €1170
Regeneratiezout€25 per 50 kilo
OnderhoudscontractVanaf €115 per jaar
MontageBegint bij €180
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Sint-Jacobs-Kapelle?
De hardheid van het leidingwater in Sint-Jacobs-Kapelle is grofweg 22,40 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen ligt op 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor zachter wasgoed en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint-Jacobs-Kapelle.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, meer smaak aan koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag in de badkamer, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie