Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Stuivekenskerke

Heb je in huis last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 22,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterverzachter in Stuivekenskerke maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten verzamel je praktische informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH in Stuivekenskerke.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld slecht functionerende apparaten en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €305 per 12 maanden.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid StuivekenskerkeHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gem. Gasverbruik M31.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4400 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Stuivekenskerke

Heb je last van dichtslibbende waterleidingen of kalk op de lak van de auto? Een groeiend aantal huishoudens lossen dit op met een slimme waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Diksmuide opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Stuivekenskerke was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goede waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Stuivekenskerke?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Stuivekenskerke. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Stuivekenskerke heeft een waterhardheid van 22,40. Concreet: Heel hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Stuivekenskerke

De waterhardheid van het drinkwater in Stuivekenskerke is ongeveer 22,40 dH. Dit betekent dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-stuivekenskerke-8600

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Remon Waterontharders Kupa
 • Judo Biosoft-C
 • Erie Slimline Eco17
 • BWT AQA smart
 • 038waterontharder Compact 20

Hoe werkt de waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Care) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Stuivekenskerke voer je de dH waarde terug van 22,40 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €940.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Stuivekenskerke.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €75 voor magnetische ontharders tot ruim €1400 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk en model, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontharders zijn zo’n €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1650 en €1750 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Stuivekenskerke.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig snel installatiebedrijven, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €160
Mechanische waterontharderRond de €720
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1170
Onthardingstabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudscontractBegint bij €160 per 12 maanden
PlaatsingRond de €160
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Stuivekenskerke?
De hardheid van het water in Stuivekenskerke komt uit op ong. 22,40 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen ligt op 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Stuivekenskerke.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, betere smaak van water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie