Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Keiem

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of huidirritaties? De reden daarvan is vaak hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 22,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Keiem resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten bekijk je praktische informatie over de waterontharders: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 22,40 dH in Keiem.
 • Dit kan leiden tot issues zoals kalkstrepen op ramen en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €345 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid KeiemFunctioneringDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gem. Gasverbruik M31.565 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4000 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Keiem

Heb je in huis last van een te hoge stroomrekening of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Steeds meer huishoudens plaatsen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, lekkerdere koffie en thee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Diksmuide vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Keiem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Keiem?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Keiem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Keiem kent een waterhardheid van 22,40. Dat betekent Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Keiem

De waterhardheid van het leidingwater in Keiem bedraagt circa 22,40 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-keiem-8600

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Puricom Stratos HE15
 • Hattem BLU B65
 • Ecowater ESM 42
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14

Technische uitleg werking waterontkalker

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Bayard) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Keiem verklein je de dH waarde van 22,40 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen 2 types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €875.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Keiem.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Van €120 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1650 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van de fabrikant, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontkalkers starten vanaf €750, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1650 en €2250 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Keiem.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en vandaag nog merken, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €140
Waterontharder (mechanisch)Circa €890
Elektronische waterontharderCirca €1130
Tabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudskostenV.a €130 per 12 maanden
InstallatieC.a. €260
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Keiem?
De waterhardheid in Keiem is om en nabij de 22,40 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen bedraagt 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Onder andere een minder droge huid, zacht en fris water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Keiem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie