Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vladslo

Heb je last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 22,40 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Vladslo zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina check je handige informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 22,40 dH in Vladslo.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld irritaties aan de huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €270 per 12 maanden.

Snel naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid VladsloHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gem. Gasverbruik M31.405 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4450 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Vladslo

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en bittere thee en koffie? Veel Belgen lossen dit op met een slimme waterontkalker. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Diksmuide zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Vladslo was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Vladslo?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Vladslo. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager energieverbruik en textiel dat langer mee gaat. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Vladslo kent een waterhardheid van 22,40. Concreet: Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, betere smaak van water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Uit de test: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Vladslo

De waterhardheid van het leidingwater in Vladslo bedraagt circa 22,40 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-vladslo-8600

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Judo Quicksoft Duo
 • Erie Slimline Eco24
 • BWT AQA smart C
 • 038waterontharder Separaat 10

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterverzachters (van merken als Autotrol) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vladslo reduceer je de dH waarde van 22,40 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €970.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Vladslo.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €145 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1800 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders zijn zo’n €690, excl. installatie. Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1125 en €2250 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Vladslo.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en vandaag nog experts, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €150
Waterontharder (mechanisch)Rond de €650
Waterontharder (elektronisch)Circa €950
Zouttabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudscontractCirca €125 p/jaar
InstallatieCirca €225
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Vladslo?
De hardheid van het leidingwater in Vladslo is gemiddeld 22,40 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is ongeveer 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als lagere energiekosten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een zachte huid, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vladslo.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, meer smaak aan koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie