Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Woumen

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, glascorrosie, vies water of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 22,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterverzachter in Woumen maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs check je belangrijke informatie aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 22,40 dH in Woumen.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals kalkaanslag en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €340 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid WoumenHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gem. Gasverbruik M31.410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4500 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Woumen

Heb je in huis last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of glascorrosie? Een toenemende groep mensen bestellen een handige waterontkalker. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding en ander textiel gaat langer mee en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Diksmuide zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Woumen heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Woumen?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Woumen. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Woumen heeft een geschatte waterhardheid van 22,40. Dit houdt in Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Woumen

De waterhardheid van het water in Woumen is ongeveer 22,40 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-woumen-8600

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Remon Waterontharders Neva
 • Judo Quicksoft Uno
 • Erie Slimline Eco30
 • BWT AQA viseo
 • 038waterontharder Separaat 14

Hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals GE) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Woumen verlaag je de dH waarde van 22,40 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €880.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Woumen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1975 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de omvang van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontharders beginnen bij €820, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1300 en €1825 incl. installatie. In de tabel hieronder tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Woumen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en gratis specialisten, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €50
Mechanische waterontharderVanaf €800
Waterontharder (elektronisch)V.a €900
Tabletten€30 per 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €160 p/jaar
InstallatieBegint bij €220
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Woumen?
De hardheid van het water in Woumen is doorgaans 22,40 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen schatten we op 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals lager stroom- en gasverbruik en het textiel gaat langer mee.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet installeren voor het comfort. Onder andere geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Woumen.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie