Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Spiere-Helkijn

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Spiere-Helkijn resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Hier bekijk je nuttige info info over de waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Spiere-Helkijn.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals kalkstrepen op ramen en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, zachter wasgoed en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €255 per 12 maanden.

Direct naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Spiere-HelkijnWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteSpiere-Helkijn
Postcode8587
Gem. Gasverbruik M33.315 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5450 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Spiere-Helkijn

Zit jij thuis ook met droog haar na het douchen en/of strepen op de ramen? Een groeiend aantal huishoudens lossen dit op met een handige waterontkalker. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachtere was en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Spiere-Helkijn vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Spiere-Helkijn was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste ontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Spiere-Helkijn?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Spiere-Helkijn. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor zacht en fris water en je hebt minder wasmiddelen nodig. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Spiere-Helkijn heeft een waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed om te weten: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Spiere-Helkijn

De waterhardheid van het drinkwater in Spiere-Helkijn bedraagt ongeveer 19,60 dH. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-spiere-helkijn-8587

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Lubron Proline SXT2
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Amysoft E-300
 • BWT AQA Perla 10
 • Erie IQsoft Eco9

Technische uitleg werking waterontkalker

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Autotrol) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Spiere-Helkijn voer je de dH waarde terug van 19,60 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen 2 producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €880.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Spiere-Helkijn.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1525 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €730, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1300 en €2175 incl. installatie. In het overzicht hieronder bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Spiere-Helkijn.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en kosteloos vakmannen, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €160
Mechanische waterontharderC.a. €690
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1080
Reinigingszout€15 per 25 kilo
OnderhoudC.a. €105 p/jaar
InstallatieC.a. €200
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Spiere-Helkijn?
De waterhardheid in Spiere-Helkijn komt uit op ong. 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen bedraagt 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen gunstig energieverbruik en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Spiere-Helkijn.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie