Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oostkerke

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 22,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterverzachter in Oostkerke zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten bekijk je bruikbare info met betrekking tot waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 22,40 dH in Oostkerke.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals huidirritaties en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €345 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OostkerkeZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gem. Gasverbruik M31.585 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4200 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Oostkerke

Wil jij ook af van irritaties aan de huid of kalkstrepen op ramen? Steeds meer Belgen kiezen een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkere watersmaak en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Diksmuide kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Oostkerke hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Duurzame verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oostkerke?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Oostkerke. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel fris kraanwater en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Oostkerke heeft een geschatte waterhardheid van 22,40. Dat betekent Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, betere smaak van water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Oostkerke

De waterhardheid van het leidingwater in Oostkerke ligt op ong. 22,40 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-oostkerke-8600

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Erie IQsoft Eco26
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Electric GXOF27KE

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterverzachters (van merken zoals North Star) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Oostkerke reduceert je de dH waarde van 22,40 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen 2 types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €930.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Oostkerke.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €165 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2200 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Buiten deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van dergelijke installaties starten vanaf €790, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €1950 incl. installatie. In de tabel hieronder vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Oostkerke.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en zonder kosten vakmannen, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €90
Mechanische waterontharderV.a €890
Elektrische waterontharderCirca €990
Regeneratiezout€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractRond de €130 per beurt
PlaatsingCirca €270
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Oostkerke?
De hardheid van het kraanwater in Oostkerke bedraagt 22,40 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen is grofweg 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het comfort. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, fris kraanwater, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oostkerke.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere stookkosten, zacht en fris water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie