Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Pervijze

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 22,40 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Pervijze resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten bekijk je handige info met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH in Pervijze.
 • Hierdoor ontstaan onder andere kalkstrepen op ramen en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, water met een lekkere smaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €255 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid PervijzeHoe werkt het?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gem. Gasverbruik M31.595 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4300 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere energierekening.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Pervijze

Heb jij genoeg van droge haren na een douchebeurt en/of minder lekker water uit de kraan? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Diksmuide zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterverzachter in Pervijze gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Pervijze?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Pervijze. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel kalkvrije leidingen en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Pervijze heeft een gemeten waterhardheid van 22,40. Definitie: Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere gunstig energieverbruik, een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Pervijze

De waterhardheid van het drinkwater in Pervijze is ongeveer 22,40 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-pervijze-8600

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Remon Waterontharders Angara
 • Hydrotense Seduction 22
 • Erie Slimline Eco11
 • BWT AQA life
 • 038waterontharder Compact 10

Zo werkt een waterontkalker

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterverzachters (van bijv. Culligan) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Pervijze minimaliseer je de dH waarde van 22,40 naar een fijne 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is hangt af van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We bieden 2 types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €875.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Pervijze.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €120 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1450 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €720, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1125 en €1925 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Pervijze.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze vergelijker en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos supersnel vakmannen, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €155
Mechanische waterontharderBegint bij €890
Elektrische waterontharderV.a €940
Tabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenCirca €145 (jaarbasis)
PlaatsingCirca €275
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Pervijze?
De waterhardheid in Pervijze ligt op 22,40 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is om en nabij de 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen kleding en ander textiel gaat langer mee en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Onder andere een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Pervijze.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van droge huid, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie