Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Driekapellen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 22,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Driekapellen heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal check je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 22,40 dH in Driekapellen.
 • Dit kan leiden tot issues zoals strepen op de ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De voordelen: lagere stookkosten, water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €335 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid DriekapellenFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gem. Gasverbruik M31.550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3850 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Driekapellen

Heb je in huis last van een te hoge stroomrekening en kalkstrepen op ramen? Veel huishoudens nemen een betrouwbare waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, besparen op schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lagere energierekening. In de gemeente Diksmuide zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Driekapellen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Voordeligste ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Driekapellen?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Driekapellen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Driekapellen heeft een gemeten waterhardheid van 22,40. Dit houdt in Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere efficiëntere verwarming, een zachte huid en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Driekapellen

De waterhardheid van het drinkwater in Driekapellen is om en nabij de 22,40 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-driekapellen-8600

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • North Star 17UD
 • Halutec Domus DPS 600
 • Ecowater ESM15 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterverzachters (van bijv. Van Marcke) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Driekapellen verlaag je de dH waarde van 22,40 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €790.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Driekapellen.

Reken af met kalk!

Neem contact op met specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een waterontkalker variëren nogal. Van €105 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2025 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €650, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1475 en €1800 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Driekapellen.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en kosteloos installateurs, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €105
Waterontharder (mechanisch)Rond de €890
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1000
Onthardingstabletten€25 per 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €115 p/jaar
MontageCirca €170
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Driekapellen?
De waterhardheid in Driekapellen is circa 22,40 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is om en nabij de 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Driekapellen.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie