Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Anzegem

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Anzegem resulteert in water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten bekijk je praktische informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Anzegem.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als eczeem klachten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €330 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid AnzegemTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAnzegem
Postcode8570
Gem. Gasverbruik M33.305 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5350 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Anzegem

Heb jij genoeg van een irriterende huid en/of veel schoonmaakwerk? Een groeiend aantal huishoudens lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkerdere koffie en thee en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Anzegem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Anzegem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste ontharder.

PluspuntUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Anzegem?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Anzegem. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt kalkvrije leidingen en textiel dat minder snel slijt. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Anzegem heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Anzegem

De waterhardheid van het leidingwater in Anzegem ligt op ong. 19,60 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-anzegem-8570

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Lubron Softstar SXT2
 • Puricom Stratos UFW25
 • Amysoft E-100
 • BWT Bestsoft 11
 • Ecowater ESM25 CE+

Hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Siata) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Anzegem reduceert je de dH waarde van 19,60 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door het waterverbruik, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We bieden 2 types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een interessante prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €930.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Anzegem.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1625 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontkalkers starten vanaf €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slimme installatie ligt qua kosten tussen €1275 en €1875 incl. installatie. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Anzegem.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze vergelijker en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en kosteloos installateurs, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €50
Mechanische waterontharderBegint bij €770
Waterontharder (elektrisch)Circa €1020
Zout€15 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €145 per beurt
MontagekostenVanaf €230
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Anzegem?
De waterhardheid in Anzegem bedraagt 19,60 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen ligt rond de 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lagere stookkosten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt via een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Anzegem.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie