Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Beerst

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, vies water of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Beerst heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl lees je praktische informatie over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 22,40 dH in Beerst.
 • Hierdoor ontstaan situaties als huidirritaties en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €230 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid BeerstZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gem. Gasverbruik M31.545 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3800 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Beerst

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal woningeigenaren bestellen een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, water met een lekkere smaak en besparen op de energiekosten. In de gemeente Diksmuide zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Beerst gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Goede ontharder.

VoordeelUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Beerst?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Beerst. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Beerst heeft een waterhardheid van 22,40. Concreet: Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Beerst

De waterhardheid van het leidingwater in Beerst bedraagt circa 22,40 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-beerst-8600

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • North Star 14UD
 • Halutec Domus DPS 500
 • Ecowater ESM 11
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aquacell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Beerst voer je de dH waarde terug van 22,40 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €940.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: een hogere prijs, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Beerst.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Van €155 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2100 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterverzachters starten vanaf €770 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1550 en €2250 inclusief inregelen. In het volgende schema bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Beerst.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk supersnel experts, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €95
Mechanische waterontharderC.a. €810
Elektronische waterontharderRond de €1130
Reinigingszout€45 per 100 kg
OnderhoudskostenC.a. €120 per jaar
InstallatieBegint bij €260
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Beerst?
De hardheid van het kraanwater in Beerst is grofweg 22,40 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen is ongeveer 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: verminderde eczeem klachten en textiel slijt minder snel.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een fijne douchebeurt, fris kraanwater, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Beerst.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie