Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wevelgem

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 14,00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterverzachter in Wevelgem resulteert in kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs tref je bruikbare informatie met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 14,00 dH in Wevelgem.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €345 per jaar.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid WevelgemWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWevelgem
Postcode8560
Gem. Gasverbruik M33.300 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5300 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere energierekening.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Wevelgem

Zit jij thuis ook met slecht functionerende apparaten en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een aanzienlijk aantal huishoudens bestellen een handige waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Wevelgem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Wevelgem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Wevelgem?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Wevelgem. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Wevelgem heeft een gemeten waterhardheid van 14,00. Samengevat: Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan structureel lagere energiekosten, minder last van een droge huid en het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Wevelgem

De waterhardheid van het water in Wevelgem is om en nabij de 14,00 Duitse graden. Dit betekent dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-wevelgem-8560

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Lubron Softstar Classic
 • Puricom Stratos HE25
 • Amysoft C-300
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Ecowater ESM18 CE+

Hoe werkt de waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterverzachters (van bijv. Durlem) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wevelgem reduceert je de dH waarde van 14,00 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €830.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Wevelgem.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €125 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1775 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontharders beginnen bij €750 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1425 en €2075 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Wevelgem.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Op deze manier kun je makkelijk supersnel merken, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €115
Waterontharder (mechanisch)Circa €670
Elektrische waterontharderC.a. €900
Onthardingstabletten€15 per 25 kg
OnderhoudCirca €110 per beurt
MontageCirca €240
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Wevelgem?
De waterhardheid in Wevelgem ligt rond de 14,00 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen komt uit op ongeveer 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wevelgem.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, zacht en fris water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie