Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oudekapelle

Heb je last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, vies water of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 22,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Oudekapelle resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je nuttige informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 22,40 dH in Oudekapelle.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals strepen op je ruiten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere warmteoverdracht, lekkere watersmaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €330 per jaar.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid OudekapelleFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gem. Gasverbruik M31.590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4250 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oudekapelle

Heb jij genoeg van een erg droge huid en/of wit uitslaande wanden en tegels? Een groot deel van de Vlamingen plaatsen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, geen strepen meer op glas en lak, het textiel gaat langer mee en een lager energieverbruik. In de gemeente Diksmuide zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Oudekapelle gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Oudekapelle?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Oudekapelle. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel ren glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Oudekapelle ontvangt een waterhardheid van 22,40. Definitie: Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, heerlijk zachte kleding en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Oudekapelle

De waterhardheid van het leidingwater in Oudekapelle bedraagt circa 22,40 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-oudekapelle-8600

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Hydrotense Seduction 16
 • Erie Slimline Eco8
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Watts OneFlow

Hoe werkt de waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals North Star) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Oudekapelle minimaliseer je de dH waarde van 22,40 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen twee machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €950.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Oudekapelle.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met professionals voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Van €70 voor magnetische ontharders tot ruim €1500 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van deze systemen zijn zo’n €700, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem zit ergens tussen de €1100 en €1750 incl. installatie. In de bijgaande tabel vind je de geraamde kosten van een waterverzachter in Oudekapelle.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en gratis specialisten, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €95
Mechanische waterontharderRond de €830
Elektrische waterontharderV.a €1140
Onthardingszout€45 per 100 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €95 op jaarbasis
InstallatieV.a €270
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Oudekapelle?
De waterhardheid in Oudekapelle is gemiddeld 22,40 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen is plus minus 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere zachter wasgoed en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Onder andere prettige douchebeurt, zacht en fris water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oudekapelle.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere stookkosten, fris kraanwater, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie