Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sluis

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Sluis zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze pagina bekijk je handige info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Sluis.
 • Dit kan zorgen voor situaties als droog haar na het douchen en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zijdezachte kleding en huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €225 per jaar.

Snel naar: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid SluisHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4524
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere stookkosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Sluis

Heb je in huis last van droge haren na een douchebeurt en kalk op de lak van de auto? Veel Nederlanders kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Sluis kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Sluis hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goede verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sluis?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Sluis. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel betere smaak van water en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Sluis kent een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, verminderde eczeem klachtenen een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Sluis

De waterhardheid van het leidingwater in Sluis is om en nabij de 6.38 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-sluis-4524

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Erie Maxima Eco11
 • Bayard Tenera 22
 • Erie Maxima Eco32
 • Delta Duplex duet
 • Kinetico Essential 17

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Kenmore) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sluis minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €760.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Sluis.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €80 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1575 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en het aantal liter. Naast deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers lopen op vanaf €820, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €1775 inclusief installatiewerk. In het volgende schema bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Sluis.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en zonder kosten experts, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €100
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €750
Elektronische waterontharderVanaf €1170
Tabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudV.a €115 (jaarbasis)
MontageV.a €240
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Sluis?
De waterhardheid in Sluis komt uit op ong. 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Zeeland bedraagt 6.38 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sluis.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, zacht en fris water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie