Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Retranchement

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Retranchement heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je handige informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Retranchement.
 • Dit kan leiden tot situaties als irritaties aan de huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €250 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid RetranchementHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4525
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Retranchement

Heb je in huis last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een toenemende groep huizenbezitters plaatsen een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, heerlijk zachte kleding en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Sluis kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Retranchement heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Retranchement?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Retranchement. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Retranchement heeft een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan lager energieverbruik, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Retranchement

De waterhardheid van het water in Retranchement bedraagt circa 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-retranchement-4525

Vaak gekozen modellen

 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Kinetico Sumo 2
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • Erie Slimline Eco14
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tapworks) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Retranchement reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €820.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de installatiekosten, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Retranchement.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met product-experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1525 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €1700 inclusief inregelen. In onderstaande schema achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Retranchement.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en vandaag nog installateurs, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €95
Waterontharder (mechanisch)V.a €820
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €980
Reinigingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudCirca €110 (jaarbasis)
MontageRond de €230
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Retranchement?
De hardheid van het kraanwater in Retranchement bedraagt 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Zeeland ligt op 6.38 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen kleding die langer mooi blijft en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Retranchement.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, meer smaak aan koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie