Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zuidzande

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Zuidzande heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina tref je nuttige info info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Zuidzande.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere een irriterende huid en hoger gasverbruik.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €305 op jaarbasis.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid ZuidzandeTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4525
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Zuidzande

Wil jij ook af van irritaties aan de huid of witte aanslag op het glaswerk? Steeds meer Hollanders en Belgen lossen dit op met een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder poetsen en boenen, zachtere was en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Sluis opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Zuidzande gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Professionele waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zuidzande?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Zuidzande. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot fris kraanwater en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Zuidzande heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, zijdezachte kleding en huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Zuidzande

De waterhardheid van het drinkwater in Zuidzande ligt op ong. 6.38 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-zuidzande-4525

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Delta Arenal
 • Remon Waterontharders Kama
 • BWT AQA Perla 5
 • Ecowater Galaxy VDR25

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Ecowater) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zuidzande voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €920.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Zuidzande.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2300 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontharders beginnen bij €720, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1625 en €2050 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Zuidzande.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Op deze manier kun je makkelijk supersnel specialisten, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €55
Waterontharder (mechanisch)Rond de €760
Elektronische waterontharderBegint bij €950
Regeneratiezout€25 per 50 kg
OnderhoudscontractV.a €130 per beurt
PlaatsingCirca €170
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Zuidzande?
De hardheid van het leidingwater in Zuidzande is plus minus 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Zeeland schatten we op 6.38 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals een beter presterende CV-ketel en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld via een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zuidzande.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, niet langer last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie