Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Goes

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, smerig water of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Goes heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten bekijk je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Goes.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld water met een vreemde smaak en verstopte leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, betere smaak van water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €205 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid GoesZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4463
Gem. Gasverbruik M31210 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26100 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Goes

Wil je definitief afrekenen met slecht functionerende apparaten en/of kalkaanslag op douchekop? Een groot deel van de Nederlanders lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Goes zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Goes gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Voordeligste ontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Goes?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Goes. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor apparatuur die langer meegaat en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Goes heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Goes

De waterhardheid van het water in Goes is ongeveer 6.38 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-goes-4463

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Erie Softline Eco20
 • Amysoft E-300
 • Euro Twin 10
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • BWT AQA smart

Technische uitleg werking waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Autotrol) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Goes reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €860.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Goes.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €125 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1775 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontharders starten vanaf €780, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1125 en €1825 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Goes.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en snel experts, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €50
Mechanische waterontharderBegint bij €860
Elektronische waterontharderRond de €940
Tabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €120 p/jaar
InstallatieC.a. €225
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Goes?
De waterhardheid in Goes ligt op 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Zeeland ligt rond de 6.38 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en het textiel gaat langer mee.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld d.m.v. een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Goes.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere energiekosten, fris kraanwater, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie