Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Cadzand

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Cadzand heeft als doel kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website vind je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Cadzand.
 • Dit is de oorsprong van problemen als apparaten die slecht werken en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €350 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid CadzandHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4525
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lagere stookkosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Aanslag op servies.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Cadzand

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een groeiend aantal huizenbezitters nemen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, Geen glascorrosie of witte aanslag, betere smaak van water en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Sluis zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Cadzand hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Cadzand?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Cadzand. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een lager energieverbruik en textiel dat langer mee gaat. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Cadzand heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. apparatuur gaat langer mee, zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Cadzand

De waterhardheid van het water in Cadzand bedraagt ongeveer 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-cadzand-4525

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Ecowater ESM25 CE+
 • Delta Domela
 • Euro Combi compact 14
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aquacell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Cadzand verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik hangt af van aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €925.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Cadzand.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €60 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1400 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterverzachters starten vanaf €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1300 en €2050 incl. installatie. In de onderstaande tabel vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Cadzand.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en vandaag nog installatiebedrijven, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €130
Mechanische waterontharderRond de €810
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1010
Zouttabletten€25 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €145 per beurt
PlaatsingVanaf €260
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Cadzand?
De hardheid van het leidingwater in Cadzand is doorgaans 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Zeeland schatten we op 6.38 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en minder poetsen en boenen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Cadzand.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, meer smaak aan koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie