Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoofdplaat

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Hoofdplaat heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs vind je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Hoofdplaat.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals kalkstrepen op glas en lak en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €330 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid HoofdplaatHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4513
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Lager energieverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Hoofdplaat

Zit jij thuis ook met dichtslibbende waterleidingen en strepen op je ruiten? Een aanzienlijk aantal mensen nemen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkerdere koffie en thee en lagere stookkosten. In de gemeente Sluis vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Hoofdplaat hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Hoofdplaat?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Hoofdplaat. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Hoofdplaat heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen minder poetsen en boenen.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Hoofdplaat

De waterhardheid van het drinkwater in Hoofdplaat is 6.38 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hoofdplaat-4513

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Kinetico Sumo 2
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Kinetico 2020C HE
 • Watergenius HWS 1500
 • Kinetico 2050C

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tubilite) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hoofdplaat reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het waterverbruik, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €960.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Hoofdplaat.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €140 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2325 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van dergelijke installaties zijn zo’n €690, excl. installatie. Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1525 en €1700 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Hoofdplaat.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en zonder kosten merken, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €65
Mechanische waterontharderBegint bij €690
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1100
Onthardingszout€30 per 50 kg
OnderhoudscontractC.a. €135 per jaar
PlaatsingskostenCirca €275
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Hoofdplaat?
De hardheid van het water in Hoofdplaat bedraagt 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Zeeland bedraagt 6.38 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Zoals minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hoofdplaat.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie