Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Groede

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, vies water of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Groede maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website tref je belangrijke info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Groede.
 • Dit kan zorgen voor problemen als onnodig veel zeepverbruik en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkere watersmaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €345 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GroedeTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4503
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere energierekening.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Groede

Wil je definitief afrekenen met geïrriteerde huid of te veel schoonmaken? Een toenemende groep woningeigenaren lossen dit op met een slimme waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Sluis werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Groede wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Groede?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Groede. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor fris kraanwater en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Groede heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere gunstig energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Groede

De waterhardheid van het water in Groede is ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-groede-4503

Vaak geplaatste ontharders

 • Kinetico Premier Compact HF
 • Kinetico Ergo 9
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • Grunbeck softliQ:SC23

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Whirlpool) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Groede reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €870.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Groede.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €50 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2150 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van deze systemen starten bij €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1325 en €1950 incl. installatie. In de onderstaande tabel achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Groede.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je makkelijk supersnel merken, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €120
Mechanische waterontharderCirca €830
Elektronische waterontharderVanaf €1170
Zouttabletten€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €85 per jaar
MontageC.a. €160
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Groede?
De hardheid van het water in Groede ligt rond de 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Zeeland bedraagt 6.38 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Groede.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie