Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Noord-Beveland

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Noord-Beveland resulteert in kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina bekijk je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Noord-Beveland.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals water met een vreemde smaak en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €220 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid Noord-BevelandHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4491
Gem. Gasverbruik M31310 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Aanslag op servies.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Noord-Beveland

Heb je in huis last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Flink wat Nederlanders plaatsen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, water met een lekkere smaak en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Noord-Beveland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Noord-Beveland was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame ontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Noord-Beveland?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Noord-Beveland. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel fris kraanwater en geen kalkaanslag op bestek en servies. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Noord-Beveland heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Belangrijk: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Noord-Beveland

De waterhardheid van het leidingwater in Noord-Beveland bedraagt circa 6.38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-noord-beveland-4491

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Erie Softline Eco30
 • Watercompany Softflow 9
 • Remon Waterontharders Angara
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Culligan Global Cabinet

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. Bayard) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Noord-Beveland verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €890.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Noord-Beveland.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €105 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1950 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van deze systemen starten bij €720 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €1975 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Noord-Beveland.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en snel specialisten, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €150
Mechanische waterontharderRond de €780
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1150
Zouttabletten€25 per 50 kg
OnderhoudscontractRond de €135 per jaar
MontageRond de €260
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Noord-Beveland?
De hardheid van het kraanwater in Noord-Beveland ligt rond de 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Zeeland is plus minus 6.38 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Noord-Beveland.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, smaakvoller water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie