Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kapelle

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Kapelle resulteert in kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website lees je waardevolle info over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Kapelle.
 • Dit is de oorsprong van problemen als een droge huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen strepen meer op glas en lak.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €310 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid KapelleWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4421
Gem. Gasverbruik M31350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Kapelle

Heb je last van dichtgeslibde leidingen en kalkstrepen op glas en lak? Steeds meer mensen lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Kapelle werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Kapelle wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Duurzame ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kapelle?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Kapelle. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een lagere energierekening en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Kapelle heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, een zachte huid na bad of douche en het textiel gaat langer mee.
 • Opmerking: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Kapelle

De waterhardheid van het water in Kapelle is ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kapelle-4421

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Softline Eco10
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • Watergenius Blue Line Advance
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Kinetico 2050C

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Van Marcke) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kapelle voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €850.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Kapelle.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit loopt van €55 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1675 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €730, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1350 en €1975 incl. installatie. In de onderstaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Kapelle.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en vandaag nog experts, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €90
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €840
Elektrische waterontharderV.a €1210
Onthardingstabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudscontractRond de €100 p/jaar
InstallatieVanaf €270
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Kapelle?
De hardheid van het leidingwater in Kapelle is gemiddeld 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Zeeland is doorgaans 6.38 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en textiel slijt minder snel.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. O.a. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Kapelle.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie