Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Breskens

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Breskens resulteert in kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs tref je waardevolle informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Breskens.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals veel schoonmaken en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in apparatuur die langer meegaat, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €235 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BreskensTechnische detailsGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4510
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Breskens

Heb je last van droog haar na het douchen en hoog shampoo/zeepverbruik? Meer en meer Nederlanders nemen een goede waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, besparen op schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Sluis vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Breskens hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Aanbieding verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Breskens?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Breskens. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor een lagere energierekening en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Breskens ontvangt een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn gunstig energieverbruik, smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Breskens

De waterhardheid van het drinkwater in Breskens bedraagt circa 6.38 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-breskens-4510

Veel gekozen merken

 • Kinetico Sumo 1
 • BWT AQA smart
 • Atag Descale 5
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Ecowater ESM15 CE+

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals North Star) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Breskens reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €970.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Breskens.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit loopt van €65 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2250 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Buiten deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van deze systemen zijn zo’n €670 (montage niet inbegrepen). Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1300 en €1850 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel vind je de actuele kosten van een waterontharder in Breskens.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en vandaag nog installateurs, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €150
Mechanische waterontharderBegint bij €850
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1050
Onthardingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudVanaf €145 per beurt
PlaatsingBegint bij €240
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Breskens?
De hardheid van het water in Breskens is plus minus 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Zeeland ligt op 6.38 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals prettige douchebeurt, fris kraanwater, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Breskens.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie