Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sint Kruis

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, aanslag op servies, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Sint Kruis resulteert in kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal vind je nuttige info info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Sint Kruis.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als bittere thee koffie en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en fris water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €305 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid Sint KruisWerkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4528
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Sint Kruis

Wil je definitief afrekenen met geïrriteerde huid en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Steeds meer Hollanders en Belgen bestellen een goede waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Sluis kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Sint Kruis hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sint Kruis?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Sint Kruis. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Sint Kruis zit met een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, fris kraanwater en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Sint Kruis

De waterhardheid van het water in Sint Kruis bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-sint-kruis-4528

Vaak geplaatste ontharders

 • Lubron Softstar Classic
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Erie Softline Eco20

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Siata) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint Kruis reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €750.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Sint Kruis.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een ontharder zijn erg wisselend. Dit loopt van €80 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2225 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontharders zijn zo’n €760 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1225 en €2175 (met montage inbegrepen). In het volgende schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Sint Kruis.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Zo kan je zonder problemen snel specialisten, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €130
Waterontharder (mechanisch)V.a €850
Elektronische waterontharderC.a. €920
Reinigingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudstarievenC.a. €95 per 12 maanden
PlaatsingC.a. €230
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Sint Kruis?
De hardheid van het kraanwater in Sint Kruis bedraagt 6.38 dH. De waarde in de provincie Zeeland is grofweg 6.38 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere kleding die langer mooi blijft en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het comfort. O.a. een zachte huid, smaakvol water, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is nodig voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint Kruis.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie