Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Waterlandkerkje

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Waterlandkerkje zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website lees je belangrijke informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Waterlandkerkje.
 • Hierdoor ontstaan onder andere irritaties aan de huid en een hoge energierekening.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €275 per 12 maanden.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid WaterlandkerkjeHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4528
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lager energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een irriterende huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Waterlandkerkje

Zit jij thuis ook met een onnodig hoge energierekening of koffie of thee dat bitter smaakt? Meer en meer huishoudens nemen een professionele waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, lekkere watersmaak en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Sluis zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Waterlandkerkje hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Waterlandkerkje?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Waterlandkerkje. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor lagere stookkosten en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Waterlandkerkje ontvangt een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Waterlandkerkje

De waterhardheid van het water in Waterlandkerkje ligt op ong. 6.38 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-waterlandkerkje-4528

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Erie Softline Eco20
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Boshuis Combilux plus 100
 • Euro Combi compact 10

Zo werkt een waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Van Marcke) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Waterlandkerkje verklein je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €890.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Waterlandkerkje.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1725 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters beginnen bij €840, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd systeem zit ergens tussen de €1575 en €2050 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Waterlandkerkje.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder problemen snel installateurs, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €75
Mechanische waterontharderBegint bij €770
Elektronische waterontharderCirca €1110
Tabletten€15 per 25 kg
OnderhoudskostenCirca €135 per jaar
PlaatsingskostenBegint bij €250
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Waterlandkerkje?
De waterhardheid in Waterlandkerkje is circa 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Zeeland ligt rond de 6.38 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen zachter wasgoed en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je vooral een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld een zachte huid, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen aan de hand van een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Waterlandkerkje.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie