Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwvliet

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Nieuwvliet heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal check je praktische info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Nieuwvliet.
 • Dit kan zorgen voor problemen als apparaten die slecht werken en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €280 op jaarbasis.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid NieuwvlietFunctioneringKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4504
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Nieuwvliet

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening en/of wit uitslaande wanden en tegels? Een aanzienlijk aantal mensen lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder zeep en wasmiddel nodig, smaakvol water en een lagere energierekening. In de gemeente Sluis zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Nieuwvliet heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele verzachter.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Nieuwvliet?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Nieuwvliet. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Nieuwvliet heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Nieuwvliet

De waterhardheid van het drinkwater in Nieuwvliet is om en nabij de 6.38 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuwvliet-4504

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Kinetico Premier Maxi
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Atag Descale 30
 • MultiAqua WaterMaster EC-14

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuwvliet verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €950.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Nieuwvliet.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €145 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1925 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Behalve deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van deze systemen starten bij €760, excl. installatie. Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1600 en €1725 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Nieuwvliet.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en direct specialisten, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €85
Waterontharder (mechanisch)Circa €720
Waterontharder (elektrisch)Circa €1000
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudCirca €115 p/jaar
MontagekostenVanaf €200
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Nieuwvliet?
De hardheid van het leidingwater in Nieuwvliet ligt op 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Zeeland is om en nabij de 6.38 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor zijdezachte kleding en huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nieuwvliet.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, zacht en fris water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie