Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder IJzendijke

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in IJzendijke heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je belangrijke informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in IJzendijke.
 • Hierdoor ontstaan situaties als minder lekker water en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €310 per 12 maanden.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid IJzendijkeHoe gaat het in z’n werk?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4522
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lager energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen IJzendijke

Ben jij ook klaar met droge haren na een douchebeurt of strepen op je ruiten? Flink wat Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag in de badkamer, geen strepen meer op glas en lak, water met een lekkere smaak en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Sluis zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in IJzendijke hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in IJzendijke?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in IJzendijke. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en een vermindering van schoonmaakproducten. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • IJzendijke kent een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachter wasgoed en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in IJzendijke

De waterhardheid van het drinkwater in IJzendijke bedraagt circa 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ijzendijke-4522

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Watercompany Softflow 9
 • North Star 9UD
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Pallas) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in IJzendijke verklein je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €930.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in IJzendijke.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €50 voor magnetische ontharders tot ruim €1950 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Naast deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontharders beginnen bij €680, excl. installatie. Een goed systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €1725 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de huidige kosten van een waterontharder in IJzendijke.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Zo kan men gemakkelijk snel vakmannen, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €55
Mechanische waterontharderV.a €750
Elektronische waterontharderVanaf €1150
Onthardingstabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudscontractV.a €150 p/jaar
InstallatiekostenCirca €190
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in IJzendijke?
De hardheid van het leidingwater in IJzendijke is grofweg 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Zeeland ligt op 6.38 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere minder huidproblemen en huidirritaties en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het comfort. Zoals minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in IJzendijke.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie