Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eede

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Eede zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je belangrijke info aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Eede.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals eczeem klachten en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in apparatuur die langer meegaat, minder huidproblemen en huidirritaties en het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €215 per 12 maanden.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid EedeHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4529
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Eede

Heb jij genoeg van huidirritaties en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een groeiend aantal mensen plaatsen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchekop, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Sluis opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Eede was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Waterontharder informatie.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Eede?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Eede. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een zachte huid na bad of douche en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Eede zit met een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Eede

De waterhardheid van het water in Eede is om en nabij de 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-eede-4529

Bekende modellen en merken

 • Lubron Softstar SXT2
 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Halutec Domus DPS 300
 • Bayard Tenera 22
 • BWT Aquadial softlife bio 15

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Culligan) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Eede reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Eede.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1550 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Behalve deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €690, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1475 en €1825 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Eede.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig supersnel specialisten, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €95
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €700
Elektronische waterontharderBegint bij €960
Zout€45 per 100 kilo
OnderhoudscontractCirca €100 per 12 maanden
InstallatiekostenCirca €260
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Eede?
De hardheid van het leidingwater in Eede schatten we op 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Zeeland is plus minus 6.38 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als efficiëntere verwarming en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Eede.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, meer smaak aan koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie