Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oostburg

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Oostburg resulteert in kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier lees je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Oostburg.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals droog haar na het douchen en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €325 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid OostburgWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4501
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Glascorrosie.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Oostburg

Zit jij thuis ook met verstopte leidingen of water met een vreemde smaak? Een groot deel van de huizenbezitters plaatsen een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Sluis zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Oostburg heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Aanbieding ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Oostburg?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Oostburg. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel fris kraanwater en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Oostburg heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding die langer mooi blijft en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Oostburg

De waterhardheid van het leidingwater in Oostburg is 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-oostburg-4501

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Kinetico Premier Compact HE
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • Ecowater ESM9 CE+
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Aquatechnic Ultrasoft 6

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. North Star) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Oostburg verklein je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €930.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oostburg.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit begint vanaf €165 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1425 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters starten vanaf €710, excl. installatie. Een geavanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1475 en €1775 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Oostburg.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en gratis specialisten, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €100
Waterontharder (mechanisch)Rond de €730
Waterontharder (elektrisch)V.a €1000
Onthardingstabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudscontractVanaf €85 per jaar
InstallatiekostenCirca €260
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Oostburg?
De waterhardheid in Oostburg is doorgaans 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Zeeland schatten we op 6.38 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en textiel slijt minder snel.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. O.a. comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oostburg.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, een lekkere watersmaak, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie